Lasipalo-ovet

Rovaniemi alumiini lasipalo-ovet

Alumiiniset lasipalo-ovet

Valmistamme myös tyyppihyväksytyt lasipalo-ovet. Voimme valmistaa lasipalo-ovet sekä teräksestä että alumiinista EI30 paloluokkaan. Valmistajakohtainen tyyppihyväksyntä tarkoittaa, että oven paloluokka perustuu koepolttoon jonka pohjalta voidaan myöntää tyyppihyväksyntä. Voimassaoleva tyyppihyväksyntä edellyttää ulkopuolista laadunvalvontaa. Suomessa palo-ovien laadunvalvonnasta vastaa VTT. Voit tarkastaa meidän ja muidenkin voimassa olevat tyyppihyväksynnät VTT:n palvelusta: www.vtt-todistus.fi

Testattu muoto

Tyyppihyväksyntä asettaa selkeät raamit sille, millainen lasipalo-ovi voi olla. Se asettaa esimerkiksi rajoituksia ovien maksimi mitoille ja lasien pinta-aloille. Rajoitusten takana on profiilivalmistajan tilaama polttokoe. Kokeessa malliovi poltetaan oikeaa tulipaloa jäljittelevässä tilanteessa, jotta todellinen tulipalon eristävyys saadaan selville. EI30 ovi kestää tulipaloa 30 minuuttia ja E luokkaa vaativampi EI luokka edellyttää, että ovi ei myöskään läpäise lämpösäteilyä. Oven vierestä täytyy siis voida kulkea vaikka takana pauhaisi 1000 C tulipalo. Näiden koepolttojen perusteella voidaan määritellä, minkä kokoisia ja näköisiä lasipalo-ovia voidaan samalla kaavalla valmistaa, jotta niiden palonsuoja ominaisuudet säilyvät. Näissä puitteissa voimme valmistaa lasipalo-ovet asiakkaan mittoihin erilaisin lasituksin sekä tarvittaessa lasipielin ja ylälasilla.

Nykyaikainen

Puujäljitelmä pulverimaalaus

Puujäljitelmäkuosi “vanha tammi” pulverimaalattuna alumiiniovessa

Nykyaikainen lasipalo-ovi on päällisin puolin täysin tavallisen metallioven näköinen.

Enää ei tarvita rautalankalaseja tai ovia paukuttavia jousisaranoita. Palolasi on täysin kirkas, mutta palon sattuessa se muuttuu mustaksi ja estää tehokkaasti lämpösäteilyä. Oven lasi voi olla vaikka ylhäältä alas asti. lasipalo-ovissa voidaan käyttää tietyin rajoituksin tavanomaisia lukkoja ja varusteita. Lasipalo-ovi voi olla yksi- tai kaksilehtinen ja siihen voi liittää kiinteän sivupielen sekä laittaa lasin oven päälle. Lasipalo-oven voi varustaa myös 2K eristyslasilla jolloin se sopii myös ulko-oveksi.

Tarkistamme mielellämme ovikaavionne ja ajatuksenne lasipalo-ovesta.

Katso esimerkkejä täältä