Teräsovet

Valmistamme teräsovet, -ikkunat ja -julkisivut sveitsiläisistä Jansenin ja Forsterin tuotteista. Teräs sopii hyvin kohteisiin, joissa tarvitaan kestävyyttä. Teräs kestää paremmin kolhimista esim. rullakoilla ja polkupyörillä menettämättä muotoaan. Valikoimassamme on useampia erihintaisia lämpökatkoprofiileja, joista edistyneimmillä myös teräs pääsee u-arvoon 1.0 ja yleisimmilläkin profiileilla päästään n. 1.5 tuntumaan. Lisäksi valikoimasta löytyvät perinteiset lämpökatkottomat oviprofiilit, joilla saadaan edullinen ja kestävä lopputulos.

Teräsovet valmistetaan aina asiakkaan mittoihin ja ovimallit voidaan määritellä hyvin vapaasti. Rakennusjärjestelmän ansiosta ovia, ikkunoita ja julkisivuja voidaan yhdistellä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Ovilehti voi olla lasia reunasta reunaan tai siihen voidaan laittaa potkulevy ja lasia voidaan jakaa välipienoilla. Ovi voi olla yksi- tai kaksilehtinen tai siihen voi liittyä kiinteä ikkuna sivulla tai oven yläpuolella. Ikkuna voi olla myös avattava tai oven voi sijoittaa lasijulkisivuun jossa on sekä kiinteitä laseja että aukeavia ikkunoita. Mahdollisuuksia on paljon!

Profiiliovi

lämpökatko teräsovi umpiovi

Lämpökatkoumpiovi

Valmistamamme teräsovet ovat siis profiiliovia. Ovirunko valmistetaan profiloidusta putkesta, joka sen jälkeen joko lasitetaan tai pellitetään. Tämä on siis täysin eri asia kuin peltiovi, joka kantataan teräslevystä koteloksi ja sisään laitetaan villapala. Peltiovet eivät siis kuulu tuotantoomme, mutta hankimme toki sellaiset yhteistyökumppaniverkostostamme projekteihin, joissa niitä tarvitaan. Umpiovena peltiovi on yksinkertaisuudessaan huomattavasti edullisempi vaihtoehto, mutta kun kyseessä on ulko-ovi jolta vaaditaan u-arvo, onkin ovi jo valmistettava lämpökatkoprofiilista. Putkirunko takaa profiiliovelle myös pidemmän käyttöiän erityisesti kovassa käytössä.

Pintakäsittely

rautaruukin värikartta

Rautaruukin RR vakiovärit

Pääsääntöisesti pulverimaalaamme kaikki teräsovemme. Mutta koska teräsovet maalataan kokonaisina runkoina, voidaan jotkin suuret ovet joutua myös märkämaalaamaan koska ne eivät sovi pulverimaalausuuniin. Käytössämme on paikallisen maalamon RAL värit (n. 80 sävyä) sekä Rautaruukin RR-sävyt. Lisäksi täysin sään armoilla oleviin teräsoviin voi ottaa sinkki pohjamaalin.

Varusteet

Teräsovet varustetaan yleensä hitsattavilla pisarasaranoilla. Myös hitsattavissa saranoissa valikoima on laaja. Tavallisen kuulalaakerisaranan lisäksi löytyy EN testattuja liukulaakerisaranoita, saranoita korkeussäädöllä ja saranoita 3D-säädöllä. Teräsovissa voi myös yhtälailla käyttää teräksisiä ja alumiisia pultattavia saranoita mikäli tällaiselle on tarvetta.

Oviimme käyvät suomalaisille tutut Abloy-tuotteet kaikin puolin sekä muut suositut merkit kuten Dorma ja Roca. Toimitukseemme voi sisältyä mm. lukkorungot, ovensulkijat ja vetimet. Vaikka emme voi sarjoittaa avainpesiä emmekä asenna sähköisiä helalaitteita niin yhteistyökumppani verkostostamme löytyy tekijät myös näille töille. Kulunvalvonta ja hälytysjärjestelmien integraation koordinoimme ko. järjestelmää ylläpitävän yrityksen kanssa.